22 Şubat 2016 Pazartesi

Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm - Zülfü LİVANELİ







               Kındle Paperwhite3  E-Kitap okuyucu aldıktan sonra , kındle’da okuduğum ilk ekitap kendisi.
               Kitaptan kısaca bahsetmek istiyorum :  2001 Yunus Nadi Roman ödülünü almış olan kitap , iki yazarın ağzından yazılmış. Biri romanın kahramanı diğeri de bu kahramanın anlattıklarına kendince eklemeler yaparak yazan , roman kahramanının arkadaşı.
              Hikayenin büyük kısmı İsveç Stockholm'de geçiyor. Livaneli oraları o kadar güzel anlatmış ki,  param çok harca harca bitmiyor ya (şaka tabii ki) hemen uçağa atlayıp Stockholm'e gidesim geldi.
              Roman kahramanı Sami ,  12 Mart rüzgarlarının İstanbul'dan Stockholm'e savurduğu bir mültecidir. Orada bir süre hastahanede kalır ve o süreçte , Türkiye'den bir hastayla karşılaşır. Karşılaştığı bu adam, başına gelenlerin sorumlusu olarak gördüğü eski bir bakandır. Bakanda gözlerden uzak olarak gördüğü oralara tedavi olmak için gitmiştir. Sami , bakandan  intikamını almak amacıyla  farklı ülkelerden gelmiş mülteci arkadaşlarıyla birlikte bir plan yapar. Sonra…… tamam tamam :)  devamını size bırakacağım hele sonunda ne olduğunu hiç söylemeyeceğim.
           
* Emeğe saygım sonsuz ancak, kitabı illaki okuyun diyemeyeceğim. Okuyucu yorumlarında çok beğenenler de olmuş ama beni fazla sarmadı. Sonuna kadar da sırf sürpriz sonu merak ettiğim için okudum.


Sevgi ile kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder